fotogallery fotogallery fotogallery fotogallery fotogallery

AKEV’DE “SINAV KAYGISI VE MOTİVASYON” SEMİNERİ

Ortaokul rehber öğretmeni Sevilay Tagtaş yaklaşmakta olan Ortak Sınavlardan dolayı öğrencilerde sınav kaygısı oluştuğunu bunun doğal olduğunu fakat aşırı kaygının zihinsel süreçleri olumsuz etkileyip öğrencilerin asıl performanslarını göstermelerini engelleyebileceğini açıklayarak kaygının belirtilerinin neler olduğu ve bu kaygıdan kurtulmak için neler yapılması gerektiği hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Tagtaş, ayrıca öğrencilerin motive olmak için nelere dikkat etmeleri gerektiğini bazı motivasyon hikayeleriyle destekleyerek sunumu etkili hale getirdi ve ihtiyaç hisseden öğrencilere de daha sonra gevşeme egzersizi uygulayacağını açıkladı. Böylece seminer olumlu bir atmosferde sonlandırılmış oldu.