Eğitim Öğretim

Eğitimin anne karnında başladığının ve hayat boyu devam ettiğinin bilinciyle, 0-6 yaş döneminin çok önemli olduğunun farkındayız. Okul Öncesi Eğitim, çocukların bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihinsel ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, bu doğrultuda kişiliğin şekillendiği gelişim ve eğitim sürecidir. Okulumuzda sunduğumuz fiziksel, sosyal ve akademik fırsatlar ile eğlenirken öğrenmenin, öğrenirken büyümenin verdiği coşkuyu yaşayan öğrencilerimiz, yaşamlarında karşılaşabilecekleri sorunlara farklı açılardan bakabilmenin yollarını öğrenmektedirler. Merak edip soru sorarak, araştırarak, dokunarak, tadarak, izleyerek, deneyerek, gezerek ve görerek yeni bilgileri keşfetmelerine olanak sağladığımız öğrencilerimizle birlikte, öğretmenlerimiz de bu keşfe katılarak onların heyecan ve coşkularını paylaşmaktadırlar.
Öğrencilerimizin birey olarak farklılıklarının bilincinde, kendine güvenen, olayları farklı şekillerde değerlendirebilen, sorumluluk sahibi, kendisine, çevresine ve başkalarına değer veren, ilkeli ve hoşgörülü bir dünya insanı olarak yetişmelerini sağlamak gururumuz olacaktır.
Eğitimin ailede başlayıp okulda devam ettiği bilinciyle hareket ettiğimiz bu okul öncesi yolculuğunda, siz velilerimiz ile işbirliği yapmamızın öğrencilerimizin gelişimleri ve eğitimleri için önemli olduğunun farkındayız. Bizleri daha yakından tanımak amacıyla okulumuzu ziyaret ettiğinizde sizlerle daha detaylı paylaşımda bulunmaktan mutluluk duyacağız.
Yetkin ve deneyimli bir eğitim kadrosunun görev yaptığı anaokulumuzda tüm eğitimcilerimiz, kendi alanlarında uzmandır.Yabancı dil öğretmenlerimiz İngilizce dersleri dışında, sınıf öğretmenleri ile birlikte çalışarak belirli kavramların İngilizce olarak öğretilmesine de yardım ederler. Bilgisayar, Resim, Müzik, Beden Eğitimi ve Drama gibi uygulamalı dersler uzman branş öğretmenleri tarafından yürütülür. 3-4 yaş grubu çocukların alışma döneminde okula severek ve isteyerek gelmelerine en büyük desteği, sınıf öğretmenlerinin yanında rehber öğretmende verir. Çocuklarımızın psikolojik ve bedensel gelişimini sürekli izleyerek elde ettikleri bilgileri periyodik olarak velilerimizle paylaşırlar.
Çocuklarımız günü dolu dolu yaşarken, sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı ile özenle beslenirler. Her gün öğle yemeğinden sonra 3-4 yaş grupları uzman ve güvenilir ellerde olduğunu bilmenin huzuruyla yaşlarının gerektirdiği kadar uyurlar. Uzman doktor, ve rehber danışmanlarımız bedenen ve ruhen sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için gün boyunca onların yanında olur. Çocuklarımız günün sonunda Anaokulu servisleriyle güvenle evlerine ulaştırılırlar.
3-6 yaş gurubu anaokulu öğrencilerimiz,
         *  Uzman öğretmenlerle ana dili ve yabancı dil çalışmaları
         *  Fen ve doğa çalışmaları
         *  Dikkat ve algı çalışmaları
         *  Kavram ve yaratıcı çalışmalar
         *  Drama, müzik, bale, dans, ritm çalışmaları ve jimnastik gibi çok sayıda
             sosyal etkinlikler
         *  Sağlığa zarar vermeyen malzemelerden üretilmiş materyal ve oyuncaklar

Çocuklarımız kurumumuza sessizce oturup, hazır bilgiyi almak için değil, görüp duymak, söyleyip yazmak, katılıp paylaşmak, öğrenmeyi öğrenmek için gelirler. Onlara programımızda yer alan her şeyi iletiriz, ama bireysel farklılıklarını, kişiliklerini destekleyerek, araştırma isteklerini uyandırarak, kendi yetilerini kullanarak özgün çalışmalar yapmalarını sağlamak bizim için çok daha anlamlı bir hedeftir. Hedefimize yürürken, çocuklarımıza ihtiyaç duyacakları istikrarlı ve güvenli ortamı yaratmak amacıyla anne-babalar ve biz eğitimciler arasında ortak paylaşıma dayalı yakın ve sıcak bir ilişki kurulmasının gerekliliğine inanıyoruz.

Sorgulayıcı, araştırmacı, dengeli, iletişime açık, dönüşümlü düşünebilen, yaratıcı, ilgi alanları belirlenerek desteklenmiş, kendisiyle ve çevresiyle barışık, kendi başına karar verebilen, olumlu benlik algısına sahip, fark yaratacak ve fark edilecek bireyler yetiştirebilirsek ne mutlu bize !..

İngilizce, Bilgisayar, Resim, Müzik, Beden Eğitimi, Drama gibi uygulamalı dersler uzman branş öğretmenleri tarafından yürütülür. Rehber danışmanımız, öğrencilerimizin bedensel ve psikolojik  gelişimini sürekli izleyerek elde ettikleri bilgileri periyodik olarak öğretmenlerimizle paylaşırlar.

Bir aile sıcaklığı, anne-baba şefkati, öğretmen sorumluluğu ve tecrübesi ile yola çıkan ekibimizin en önemli amacı, "Kendine güvenen, kendi başına karar verebilen, öğrenme isteği duyan, yaratıcı, meraklı, aktif ve neşeli çocuklar yetiştirmek" olacaktır. Emanet ettiklerinizin en değerli varlıklarınız olduğunu biliyor ve bu bilincin getirdiği sorumlulukla çocuklarımıza sınırsız olanaklar sunuyoruz. Bu nedenle de kendimizi tanıtmak ve sahip olduğunuz en değerli varlığınızın emin ellerde olduğunu bir kez daha dile getirmek istedik.