55 Yıllık tecrübenin aydınlattığı yeni bir nesil

• 1964

Antalya'nın ilk özel okulu olarak yola çıktık.

AKEV KOLEJİ kuruluşu 1964 yılına kadar giden, Antalya ve ülkemizin en eski Özel Öğretim kurumlarından birinin gelenek ve birikimine sahiptir. 1964 yılında Antalya da faaliyete başlayan Özel Antalya ilkokulu, uzun yıllar İlkokul olarak Antalya'ya çok sayıda mezun vermiş ve eğitim alanında birçok ilki getirmiştir.

• 1987

Soğuksu semtinde bulunan binamıza taşındık.

Uzun yıllar Antalya'nın Kaleiçi,Eski Öğretmenevi yanı,Çarşı Polis Karakolu Civarı ve Soğuksu semtlerinde kiralık binalarda öğretmen Saime BOR yönetiminde hizmet veren okul, 1987 yılında Soğuksu semtinde bulunan son kiralık binasına taşınmıştır.

• 1991

Ortaokul ve lise olarak da eğitim öğretime açıldık.

1987 yılından itibaren vakıf olarak hizmet veren AKEV Koleji büyük çabalarla inşa edilen bugünkü binalarında eğitim-öğretim hizmetine 1989-1990 yılında başlamıştır. İlkokul birimine ek olarak 1991-1992 eğitim-öğretim yılından itibaren Lise birimi de eğitime başlamış, 1994-1995 eğitim öğretim yılında ilk Lise mezunlarını vermiştir.

• 2019

Kalitemizi yükselttik ve dünden bugüne ilerlemeye devam ettik.

Biz Kimiz ?

AKEV, kuruluşu yeni bir örnek oluşturmak, toplumdan aldığı birikimi topluma hizmet olarak sunmak, kalıcı eserler bırakmak için temelleri 1964 yılında atılmış Antalya’nın ilk Türkiye’nin ise 37. özel okuludur. AKEV eğitime gönül veren bir avuç idealist eğitimcinin 1964 yılında kurduğu Atatürkçü, çağdaş, evrensel bir kolejdir. AKEV’i kuranlar insanın evrensel değerini bilen, hayata geçiren, yaşadığı topluma ve insanlığa hizmeti ilke edinen, yeterli bilgi birikimine sahip, kültürel, sanatsal ve sosyal alanlarda etkin, aydın insanlardır. AKEV çocuklarımızı, gençlerimizi çağın gereklerine göre geleceğe hazırlayan, yardımlaşma ve dayanışma duyguları içinde özverili çalışan, üreten, değer yaratan, sevgi dolu yüreklerin, yüce ve çağdaş emeklerin simgesi olan kurumun adıdır. AKEV’in kuruluşu, yapılaşması, örgütlenmesi, gelişmesi, çalışma sistemi, özveriye dayalı hizmet anlayışı, kültürel ve sosyal etkinlikleri, eğitim ve öğretime bakışı, kalıcılığın sağlanmasında en önemli özelliklerdir. Toplumsal bir kolej olarak yıllardır özverili çalışmalarını sürdüren kurum, kazandığı deneyim ile AKEV, Antalya markasıdır.

Vizyonumuz

Yurdunu, ulusunu, insanı, doğayı, çalışmayı seven; laik-demokratik, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kişiler yetiştirmek. Çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarıp geliştirmek; onları bir üst öğrenime, yaşama hazırlayan eğitim kurumu olduğumuzu sergileyip kanıtlamaktır. Eğitim-öğretimde ilgi, sevgi, güven ve başarı ile bilimin yol göstericiliğinde en önde olmak istiyoruz. Tüm çalışmalarımızla vizyonumuzu gerçekleştirmeye, mükemmelliği yakalamaya hazırız.

Misyonumuz

Çocuklarımızı, gençlerimizi, kültür ve eğitim yoluyla, insanın değerini bilen, bu değerleri koruyup, yaşama geçiren, yaşadığı topluma, Dünya insanlarına hizmeti ilke edinen, sürekli öğrenme, uygulayıp üretme anlayışına sahip bireyler olarak geleceğe hazırlamaktır. “Mutlu yaşamak, insanlığa yararlı olmak, iyi eğitim almakla mümkündür.