Akev İlkokulu

ÖZEL AKEV İLKOKULU

Okulumuzda her bir öğrenci saygın bir birey olarak kabul edilir. İlkokulda temel yaklaşımımız çocuklarımızın okulu, okumayı sevmesi ve kendi arzusu ile severek, isteyerek okula gelmesidir. Yerinde ve zamanında eğitim ilkesinden hareketle ilkokul öğrencilerimizde her bir sınıfın belirli bir müfredatın gerektirdiği kazanımları mevcuttur. Bu kazanımlar sınıf seviyelerine göre eğitim öğretim yılının sonuna kadar öğrenciye kazandırılır. İlkokulda yaş seviyesinin üstünde kısa zamanda çok bilgi vermek, bir üst sınıfın kazanımlarını alt sınıflarda kazandırmak gibi bir yanlış yaklaşım ile asla hareket edilmez.

Hayat merkezli çalışmalar, yani öğrencilerimizin ilgi alanları doğrultusundaki etkinlikler, okulumuzda her daim canlı tutulur. Çünkü okulumuzda eğitim sadece akademik temelli olarak uygulanmaz. Dokuz saatlik okul süremizin son derslerinde spor alanları, kodlama, müzik, sanat, akıl ve zeka oyunları gibi farklı dallarda hobi saatlerimiz bulunmaktadır. Bu alanları öğrencilerimiz kendi isteği ile seçebilmektedirler. Dil eğitiminde birinci hedefimiz güzel Türkçemizi, en iyi şekilde kullanabilme yetisini öğrencilerimize kazandırabilmektir. Dil becerileri olan okuma, yazma, dinleme ve konuşma hem ana dilde hem de yabancı dilde çok önemsenir. İngilizce ise öğrencilerimize yoğun bir program olarak sunulur. Almanca da bu programı destekler. Tüm bunlar okuma sevgisi ve heyecanı ile dolu, kelime hazinesi gelişmiş, sözlü ve yazılı ifade becerisi güçlü nesiller yetiştirmeye yöneliktir. Ayrıca okul, çocuklarımız için bir yaşam alanı olarak planlanmıştır. Güvenlik önemleri, yemek ve servis hizmetleri büyük titizlikle yürütülmektedir. AKEV’li olmak ve köklü eğitim anlayışımızdan yararlanarak kurumumuzu yakından tanımanız için sizleri bekliyoruz.

ÖZEL AKEV İLOKUL Öğretmenlerimiz

EŞE DERE

REHBER ÖĞRETMEN

Şeref Can AYTAR

1964 yılında Antalya’daki ilk “özel okul” olarak eğitim – öğretime başlayan okulumuz, kurulduğu tarihten bu yana, bilgi işlemeyi içselleştiren ve uygulayan, yetenekleri geliştiren, özgün eğitim modeliyle öğretmen ve öğrencisine özgür öğrenme ortamları sunan; akademik başarısı yüksek, etik ve estetik değerlere sahip, bilgi ve yeteneklerini kullanarak yaşam boyu öğrenen, çağına karşı sorumlu, Atatürk ilke inkılaplarına bağlı, ülkesini ve vatanını seven, çağdaş bireyler yetiştiriyor. AKEV Okulları; anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde K12 bütünselliğine sahiptir. Öğrencilerini yalnızca bulunduğu düzeye yönelik olarak değil, ilerideki aşamalara, üniversite eğitimine ve nihayet hayata hazırlamaya yönelik olarak eğitim ortamları sunan ve tüm okullarını aynı kampüs içinde barındıran bir kurumdur. Anaokulumuzda, İngilizce dil eğitimi oldukça önemli bir yere sahiptir. İngilizceyle yeni tanışan öğrencilerimize, dil öğrenimi konusundaki literatüre hakim kadromuz tarafından, anadili gelişimini de ihmal etmeden, uygun pedagojik yaklaşımlarla dile karşı merak uyandırılarak günlük hayatları içinde İngilizce olarak kendilerini ifade edebilecekleri güçlü bir eğitim verilmektedir. Programımız, oyun ve sorgulama temelli bir yapıya sahiptir. Portfololio Assessment sistemimiz ile öğrencimizin tüm gelişimleri kayıt altına tutulur ve raporlandırmaları belirli periyotlar ile velilerimiz ile paylaşılır. Kodlama dersi ve ikinci yabancı dil eğitimi 6 yaş hazırlık sınıfından itibaren öğrencilerimize ders olarak verilmeye başlar. Günlük programımızda öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyici olarak sınıf içinde ve açık alanda oyun zamanları bulunmaktadır. Buna ek olarak, eğitim kadromuz tarafından eğitim hedefleri göz önünde bulundurularak özenle planlanarak yapılandırılmış oyunlar da derslerimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. İlkokulumuzda amacımız, öğrencilere erken yaşlarda evrensel bir bakış açısı kazandırarak onları meraklı, sorgulayan, iletişim kuran, araştıran ve düşünme becerileri geliştiren, risk alabilen, duyarlı, 21. yüzyıl becerilerini kazanmış, öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Dünya standartlarında sunulan akademik müfredatımız, kullanılan yöntem ve teknik açısından da farklılaştırılmış eğitimi destekler niteliktedir. Ortaokulumuzda her öğrencinin tüm beceri alanlarındaki bireysel gelişimleri takip edilir. Öğrencilerimizin geçmişten getirdiği birikimleri değerlendirilerek her öğrencinin yeteneğinin birbirinden farklı ve eşsiz olduğu anlayışıyla programlarını yapılandıran okulumuzda, öğrenme bir süreç olarak değerlendirilir ve her an, her alan öğrenme için bir fırsat olarak görülür. Ders ortamları da farklı öğrenme biçimlerine ve hızlarına sahip öğrencilerin kendi potansiyellerini kullanmalarına fırsat sağlayan, farklılaştırılmış eğitim etkinlikleri ile tasarlanır. Özel AKEV Ortaokulu, bugüne kadar yapılan tüm merkezi sınavlarda ulaşılması zor başarılar elde etmiş ve bu başarıları elde etmeye devam etmektedir. Tüm müfredat programlarının MEB temelinde dikey ve yatay olarak düzenlendiği okulumuzda, sınavlara hazırlığın yalnızca 8. sınıfta yapılacak bir çalışmayla sınırlanamayacağı bilinciyle 5. sınıftan itibaren öğrencilerimize akademik ve sosyal alanlarındaki başarılarını artırıcı programlar birbiriyle entegre olarak yürütülür.

İlkokul Müdürü,
Şeref Can AYTAR