Akev Ortaokulu

ÖZEL AKEV ORTAOKULU

Eğlenerek öğretmeyi hedefleyen AKEV Koleji, yapılan tüm çalışmaların temeline bireyi koyar. Bireysel ilerleme ilkesi gereği çocuklarda “gelişim” sadece kendi öznel dünyasına göre sağlanır.

Ortaokul birimimizde çalışma planı öğrencilerin sınıf seviyesine göre aşamalı olarak gerçekleşmektedir. Yapılan akademik çalışmalarla sosyal etkinlikler birlikte yürütülürken yapılan ölçme işlemleri neticesinde ortaya çıkabilecek kazanım eksiklikleri rehberlik servisince tespit edilir ve ardından ilgili konular branş öğretmenleriyle birlikte tekrar edilir. Bu yolla okulumuz, kazanım eksikliklerini gidermeyi amaçlarken 8. Sınıfta girecekleri Lise Giriş Sınavlarına da eksiksiz hazırlanmaları hedeflenir. Yıl boyunca yapılan bu tarama sınavları öğrencilerimizi yarıştırmaktan uzak dönüt/düzeltme hedefi taşır.

Eğitim yaklaşımımız “öğretme” değil öğrenmedir. Bu anlayış doğrultusunda AKEV Koleji olarak eğitim kadromuzu öğrenmeyi sağlayan, kolaylaştıran öğretmenlerden oluşturmaktayız. Ezberleyen, kabul eden öğrenciler değil, yordama yeteneği gelişmiş, analiz yapabilen, çıkarımlarda bulunan öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bir halı saha, bir kapalı spor salonun yanı sıra birçok spor icra edilmesine imkan tanıyan tesislerimizde öğrencilerimiz ilgileri doğrultusunda diledikleri branşlara yönelip spor çalışmalarına katılabilmektedirler. Basketbol, voleybol, hentbol, futsal ve futbol takımları yıl içerisinde müsabakalara iştirak ederek bu heyecanı yaşamaktadırlar. Birçok derece elde eden takımlarımızda temel ilke kazanmak değil spor yapmaktır.

Rehberlik servisi yıl içinde birçok çalışma yaparak öğrenciyi tanımaya çalışır. Bu çalışmalar neticesinde her öğrenci için ayrı dosyalar oluşturulur ve sadece sorun esnasında müdahale değil önleyici rehberlik hizmeti de sunulur. Bu durumda velilerimizle işbirliği kurarak kalıcı çözüm yolları birlikte uygulanır. Eğitimde 54 Yılı geride bırakan AKEV Koleji Ortaokulda da “Güven ve başarının adresi”

ÖZEL AKEV ORTAOKULU Öğretmenlerimiz

SEMA NUR ÇAĞIRGAN

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENİ

Şeref Can AYTAR

1964 yılında Antalya’daki ilk “özel okul” olarak eğitim – öğretime başlayan okulumuz, kurulduğu tarihten bu yana, bilgi işlemeyi içselleştiren ve uygulayan, yetenekleri geliştiren, özgün eğitim modeliyle öğretmen ve öğrencisine özgür öğrenme ortamları sunan; akademik başarısı yüksek, etik ve estetik değerlere sahip, bilgi ve yeteneklerini kullanarak yaşam boyu öğrenen, çağına karşı sorumlu, Atatürk ilke inkılaplarına bağlı, ülkesini ve vatanını seven, çağdaş bireyler yetiştiriyor. AKEV Okulları; anaokulundan başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde K12 bütünselliğine sahiptir. Öğrencilerini yalnızca bulunduğu düzeye yönelik olarak değil, ilerideki aşamalara, üniversite eğitimine ve nihayet hayata hazırlamaya yönelik olarak eğitim ortamları sunan ve tüm okullarını aynı kampüs içinde barındıran bir kurumdur. Anaokulumuzda, İngilizce dil eğitimi oldukça önemli bir yere sahiptir. İngilizceyle yeni tanışan öğrencilerimize, dil öğrenimi konusundaki literatüre hakim kadromuz tarafından, anadili gelişimini de ihmal etmeden, uygun pedagojik yaklaşımlarla dile karşı merak uyandırılarak günlük hayatları içinde İngilizce olarak kendilerini ifade edebilecekleri güçlü bir eğitim verilmektedir. Programımız, oyun ve sorgulama temelli bir yapıya sahiptir. Portfololio Assessment sistemimiz ile öğrencimizin tüm gelişimleri kayıt altına tutulur ve raporlandırmaları belirli periyotlar ile velilerimiz ile paylaşılır. Kodlama dersi ve ikinci yabancı dil eğitimi 6 yaş hazırlık sınıfından itibaren öğrencilerimize ders olarak verilmeye başlar. Günlük programımızda öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyici olarak sınıf içinde ve açık alanda oyun zamanları bulunmaktadır. Buna ek olarak, eğitim kadromuz tarafından eğitim hedefleri göz önünde bulundurularak özenle planlanarak yapılandırılmış oyunlar da derslerimizin vazgeçilmez bir parçasıdır. İlkokulumuzda amacımız, öğrencilere erken yaşlarda evrensel bir bakış açısı kazandırarak onları meraklı, sorgulayan, iletişim kuran, araştıran ve düşünme becerileri geliştiren, risk alabilen, duyarlı, 21. yüzyıl becerilerini kazanmış, öğrenmeyi öğrenmiş bireyler olarak yetiştirmektir. Dünya standartlarında sunulan akademik müfredatımız, kullanılan yöntem ve teknik açısından da farklılaştırılmış eğitimi destekler niteliktedir. Ortaokulumuzda her öğrencinin tüm beceri alanlarındaki bireysel gelişimleri takip edilir. Öğrencilerimizin geçmişten getirdiği birikimleri değerlendirilerek her öğrencinin yeteneğinin birbirinden farklı ve eşsiz olduğu anlayışıyla programlarını yapılandıran okulumuzda, öğrenme bir süreç olarak değerlendirilir ve her an, her alan öğrenme için bir fırsat olarak görülür. Ders ortamları da farklı öğrenme biçimlerine ve hızlarına sahip öğrencilerin kendi potansiyellerini kullanmalarına fırsat sağlayan, farklılaştırılmış eğitim etkinlikleri ile tasarlanır. Özel AKEV Ortaokulu, bugüne kadar yapılan tüm merkezi sınavlarda ulaşılması zor başarılar elde etmiş ve bu başarıları elde etmeye devam etmektedir. Tüm müfredat programlarının MEB temelinde dikey ve yatay olarak düzenlendiği okulumuzda, sınavlara hazırlığın yalnızca 8. sınıfta yapılacak bir çalışmayla sınırlanamayacağı bilinciyle 5. sınıftan itibaren öğrencilerimize akademik ve sosyal alanlarındaki başarılarını artırıcı programlar birbiriyle entegre olarak yürütülür.

Ortaokul Müdürü,
Şeref Can AYTAR