fotogallery

Müdürümüzden Mesaj

ÇALIŞAN HEDEFİNE ULAŞIR
                                                     "Kendini fethedebilen kişiye karşı koyabilecek çok az şey vardır."
                                                                                                                           XIV.Lovis
Yılın sonuna geldik; ama tempolu günler devam ediyor. Bir yılda neleri yaptık, neleri yapmak için zaman bulamadık?
Çok başarılı, dinamik, sağlıklı, heyecanlı, verimli bir yıl geçirdik. “Sağlıklı düşünmenin önkoşulu sağlıklı beslenmedir.” düşüncesinden hareketle yıl boyunca, tamamı organik meyve ve sebzelerle beslendik. Soran, sorgulayan bir nesil yetişmek için bilgi, birikim ve deneyimimizi ortaya koyarak tüm imkânları seferber ettik. Birinci sınıfa başlayan miniklerimizin, sıcak bir aile ortamını aratmayan okulumuza hızla alışmalarını sağladık. Oryantasyon (Yönlendirme- Uyumlanma) çalışmaları öğrenciler kadar velileri de etkiledi. Kendimizi modern çağın büyüsüne kaptırmadan, geleneklerimizi unutmadan devam ettik çalışmalarımıza. Çocuklarımızı dış dünyadaki tüm olumsuzluklardan uzaklaştırmak için onların yeteneklerini ortaya çıkaracak etkinliklere ağırlık verdik.
Yaşadığı çevresine, doğaya ve tüm canlılara duyarlı olmaları, tarihsel bilince ermeleri için eğitsel geziler düzenledik. Her geçen gün ellerimizden kayıp giden dünyamızın kıymetini anlamalarını sağladık. Bireysel ve kitlesel başarılar elde ettik ve bu başarılara hep birlikte sevinip takım olmanın bilincine ulaştık.
Rekabetin kırıcı olmayanı yeğdir. Tek rakibimizle yani kendimizle rekabet ettik.
Gücümüzü siz velilerimizden aldık ve sizleri her daim yanımızda görmeyi kendimiz için bir şans saydık. Dünyada beş milyardan fazla insan yaşıyor. Artık dünya eskisi gibi değil. Teknoloji ve onun sonuçlarından biri olan iletişimin baş döndürücü bir hızla gelişmesi, dünyayı bir köy hâline getirdi. Dünyanın dört bir köşesindeki insanlar birbiriyle çok rahat iletişim kurabiliyor bu yeni dönemde. Dünyanın bu şekilde değişmesi, başarı kavramında da değişmeyi gündeme getirdi. Eskiden yerel başarılarla yetinebilen insan, şimdi istese de istemese de başarı kavramını evrensel olarak düşünmek zorunda.
Sınavlarda başarıya ulaşmak, bunu yaparken okul eğitimini ve sınavlara hazırlığı bir arada ve uyumlu bir şekilde götürmek için "verimli bir çalışmanın" gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü artık çalışmak tek başına kişiyi sonuca götüren bir etkinlik değil. Herkes kendine göre belirli bir çalışma gerçekleştiriyor. Önemli olan, çalışmayı da en iyi şekilde yapabilmek... Çalışanların arasından sıyrılarak sonuca ulaşmayı sağlayacak etkili bir çalışmayı gerçekleştirmek... İşte buna "verimli çalışma" denir.
Zevkli, renkli, ahenkli, verimli ve başarı dolu bir yıl geçirdik. Bu zemini bizlere sağlayan yöneticilerime, öğretmenlerime ve siz velilerimize sonsuz teşekkürler.
                                        "Güneş olamazsan yıldız ol; ama gökteki en parlak yıldız sen ol!"
                                                                                                                                  &nnbsp;                                     R.Tagore