LİSEMİZ

Antalya’nın ilk özel okulu Akev Koleji olarak amacımız; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda sosyal, kültürlü, saygılı, başarılı, hedefleri olan öğrenciler yetiştirmektir.

İyi bir gelecek iyi bir eğitimle mümkündür. Bizler bu doğrultuda hazırladığımız kapsamlı eğitim içeriğimizle kendimize ve öğrencilerimize çok güveniyoruz.

Donanımlı okul kompleksimizle öğrencilerimize ferah bir eğitim ve yaşam alanı sunuyoruz. Öğrencilerimiz geniş sınıflarında, sınırlandırılmış öğrenci sayısı ile birebir tadında eğitim görürler, fen derslerini özel hazırlanmış laboratuvarlarda yaparlarken, teneffüslerde ve öğle aralarında deşarj olabilecekleri geniş bir bahçe, açık kapalı spor salonlarına sahiptirler.

İlk günden itibaren dolu bir eğitim programının yanı sıra, düzenli olarak uygulanan ‘Konu Tarama Testleri’  doğrultusunda öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları konular tespit edilerek ek çalışmalar yapılır. Bu çalışmalar gün sonunda tamamlama etütleri, hafta sonu ek çalışmalar ve düzenli yapılan deneme sınavları, danışmanlık takipleri, veli görüşmeleridir. Çalışmalar sonrası Rehberlik Birimi ve danışman öğretmenleri tarafından öğrencilerimiz düzenli olarak görüşmelere alınır, takip edilir ve velilerimize dönüt verilir.

İhtiyaç tespiti sonrası ‘Sınav Kaygısı’, ‘Dikkat Dağınıklığı’, ‘Öfke Kontrol Problemi’, ‘Arkadaşlık İlişkileri’, ‘Aile içi İletişim’, ‘Akademik Motivasyon’, ‘Mesleki Yönelim’, ‘Bilinçli İnternet ve Sosyal Medya Kullanımı’ konularında bireysel ve grup çalışmaları yapılır. Ayrıca ‘Anne Baba Okulu’ programımız ile velilerimize yönelik hazırlanmış içerikte çalışmalar yapılır.

Öğrencilerimiz okulumuz Rehberlik Birimi’nin oluşturduğu Kariyer Grup çalışmaları ile yalnızca üniversite sınavına değil, eğitimleri sonrası yöneldikleri mesleklere de zemin oluştururlar. Her ay seçkin bir meslek dalına yönelik seminer ve iş yeri ziyaretleri ile öğrencilerimiz hem detaylı bilgi sahibi olurken seçeceği bölüm konusunda da motivasyonu artmaktadır.

Akademik gelişimin yanı sıra her öğrencimizin bir hobisi, ilgilendiği bir spor veya sanat dalı olmasını hedefliyoruz. Bu yönde tüm akademik birimlerimiz kendi bölümleri doğrultusunda öğrencilerimiz ile sene boyunca her türlü sosyal faaliyetleri( tiyatro, şehir içi şehir dışı geziler, şiir dinletileri, yazar söyleşileri, sosyal sorumluluk projeleri, spor müsabakaları, resim sergileri) birlikte planlıyor ve öğrencilerimizin yıldızını en çok parlatacak alanı birlikte keşfederek o yönde destekliyoruz.

Kültür Mahallesi 3829 Sokak No:3 KEPEZ/ANTALYA

info@akevkoleji.k12.tr